Sunday, April 1, 2012

Εκδρομή στο Φράγμα Θέρμης

Σήμερα η μέρα δεν ξεκίνησε και πολύ καλά. Ευτυχώς όμως με την επιμονή της Αθηνάς να κάνουμε μια μικρή εκδρομή, ξεσηκώθηκα και βγήκαμε και πάλι στο βουνό. Αυτή τη φορά το δρομολόγιο ήταν Τούμπα-Σέιχ Σου-Πανόραμα-Πλατανάκια-Τριάδι-Φράγμα Θέρμης και κατόπιν επιστροφή μέσω Χαριλάου.
Ο καιρός ήταν εκπληκτικός στην αρχή. Ηλιοφάνεια και ζέστη. Ίσως λίγο περισσότερο απ' ό,τι χρειάζεται για ποδήλατο, αλλά αυτό δεν εμποδίζει "διψάσμενους" ποδηλάτες για βόλτες. Στη μέση της διαδρομής όμως βγήκε πολύς αέρας, ο οποίος και εμπόδιζε τις προσπάθειές μας και μας κρύωνε στα ανήλιαγα σημεία. Στο τέλος δε της διαδρομής λίγο πριν το Τριάδι, ο ήλιος κρύφτηκε και αρχίσαμε να κρυώνουμε για τα καλά. Ευτυχώς όμως είχαμε σχεδόν φτάσει στο Αναψυκτήριο, όπου απολαύσαμε μία μπύρα μετά μεζέ.
Όλα θα είχαν κυλήσει τέλεια, αν δεν συνέβαινε ένα απρόσμενο συμβάν στην επιστροφή. Εκεί που είχα αρχίσει να απολαμβάνω τη βόλτα με το ποδήλατο, και μάλιστα είχα αρχίσει να το επαινώ από μέσα μου, έσπασε η σέλα και βρέθηκα φαρδύς πλατύς χάμω! Δεν ήταν τίποτα το τρομερό, μόνο μερικές γρατζουνιές. Το πραγματικά δυσάρεστο της υπόθεσης ήταν ότι χρειάστηκε να γυρίσω σπίτι, δηλαδή γύρω στα 15 km, με ορθοπεταλιά! Αυτό με αποτελείωσε. Γύρισα σπίτι τελείως κουρασμένος και εξουθενωμένος. Ευτυχώς, όμως, η βόλτα άξιζε όλη την ταλαιπωρία.
Πανοραμική άποψη της τεχνητής λίμνης

No comments:

Post a Comment